Vijesti

Inovacije za pametne generacije

Ove školske godine Lipa Mill predstavlja novu inovaciju u svojim pametnim bilježnicama. Pripremio je đacima besplatnu inovativnu mobilnu aplikaciju SmartLines koja ima ulogu školskog asistenta. Aplikacija pomaže učenicima da planiraju svoje školske i izvanškolske aktivnosti, uče i iskoriste prednosti osobne organiziranosti.

SmartLines aplikacija je hrvatska inovacija koja izaziva veliki inozemni interes i trenutno je dostupna na 16 jezika. Potencijal su prepoznali i u Brazilu gdje je će aplikacija uskoro postati dostupna tržištu s preko 220 milijuna ljudi. Pokazali smo da trudom i radom jedna mala država poput Hrvatske može ponuditi globalna inovativna rješenja, na što smo ponosni.
Glavne značajke aplikacije su raspored sati, dnevni, tjedni i mjesečni planer, skener koji olakšava đacima jednostavno skeniranje i dijeljenje pisanih materijala, te obavještavanje o svim nadolazećim obavezama u školi ali i van nje.

Sve svoje obaveze učenici mogu zapisivati u planer koji se nalazi unutar LipaMill bilježnice, te ih putem OCR tehnologije jednostavno fotografirati, a SmartLines aplikacija će ih automatizmom spremiti u digitalni planer. Uz planer i obavijesti, i dalje mogu skenirati sadržaji iz bilježnica. Aplikacija prilikom skeniranja automatizmom obrezuje, prilagođava kontrast i svjetlinu fotografije te na taj način osigurava lako čitanje sadržaja i uštedu tonera kod ispisa.

SmartLines pomaže učenicima da se lakše nose sa svojim obvezama, ali je i odličan alat za roditelje kojima je puno lakše pratiti nadolazeće obaveze u realnom vremenu. Bilo da se radi o ispitu, domaćoj zadaći, lektiri, projektu, pokusu, digitalni planer sve ima na jednom mjestu.
Dodatno, sadržaj se može jednostavno dijeliti preko Whatsappa ili sličnih servisa, tako da učenici mogu dijeliti sadržaj i svojim postoječim grupama, učenicima u odsustvu ili pak roditeljima.

Ono što je najvažnije napomenuti jest da ovakav način organizacije ne podrazumijeva korištenje uređaja za vrijeme nastave jer se obaveze za vrijeme sata evidentiraju u planer koji se nalazi u svakoj Lipa Mill bilježnici a onda naknadno pod odmorom ili pak nakon škole jednostavnim fotografiranjem aplikacija odradi sve ostalo.

Aplikacija je namijenjena LipaMill “pametnim” bilježnicama koje se lako prepoznaju po planeru na početnim stranicama bilježnice i markerima odnosno malim oznakama u uglovima svakog papira.

Pametne bilježnice iz Lipa Milla

Predstavljamo inovaciju s kojom smo iz tradicionalne papirne konfekcije zakoračili u digitalni svijet i stvorili tzv. “pametne” bilježnice. U doba kada je izbivanje iz škole nažalost postalo novo normalno, u suradnji s hrvatskom tvrtkom za dizajn i razvoj mobilnih i web aplikacija @Undabot, razvili smo aplikaciju koja omogućava lako skeniranje i dijeljenje pisanih materijala te na taj način olakšava školovanje svim učenicima i studentima.

Smartlines aplikacija u kombinaciji s premium bilježnicama Lipa Mill s ugrađenim markerima, omogućuje svakome da na jednostavan način skenira i digitalizira svoje zapisane bilješke te ih podijeli s kime god zaželi. Aplikacija zapravo automatski obrezuje sliku te optimizira kontrast i svjetlinu kako bi se osiguralo lakše čitanje sadržaja, bolja preglednost i na kraju učinilo učenje zabavnijim.

Smartlines aplikacija nije namjenjena samo učenicima i studentima već svima koji imaju potrebu skenirati svoje zapisane podatke koje žele podijeliti s obitelji, prijateljima ili kolegama.

Za više informacija posjetite našu web stranicu www.smartlines.hr

Lipa Mill za Banovinu

U želji da pomognemo onima čiji su domovi uništeni razornim potresom koji je pogodio Banovinu odlučili smo donirati naše proizvode kako bi tamošnjim školarcima poslali bar mali znak podrške i nadu da će već sutra biti bolje.

Lipa Mill ima novi vizualni identitet

Novi vizualni identitet branda Lipa Mill označava još jednu prekretnicu u stogodišnjoj evoluciji brenda. Uvođenjem novog i modernog dizajna, ovakav rebranding predstavlja Lipu Mill kao napredan brend posvećen digitalnoj komunikaciji, inovacijama i zalaganju za stalnu kvalitetu proizvoda. Potražite naš novi logotip na bilježnicama iz aktualne kolekcije i na našim društvenim mrežama.

KONTAKT

Velika cesta 17,
HR-10010 Zagreb
lipamill@lipamill.hr
Tel: +385 1 6608 152
Fax: +385 1 6608 915

POŠALJI UPIT

  LINKOVI

   

   

  Privacy policy
  Terms & conditions

  Copywright ©MarMar d.o.o. All rights reserved.